Read sample
Read

Flickan hon går i dansen

Herbert har en tendens att, trots sina 180 cm, försvinna i mängden. Hans är en hedersman, som arbetar hårt men nöjer sig. Hans vänner på kontoret är överens om att någon stor framtid går han inte till mötes, den där Herbert.

En dag tar Herbert ett beslut som ska chocka hans omgivning och förändra hans liv. Efter att finansmannen Ivar Kreuger begår självmord kraschar världens ekonomiska marknader, och ringarna på vattnet når ända till det företag som Herbert arbetar på. Hans yngre kollega sägs upp, och kontoret är i sorg. Inte nog med att den unga mannen är trevlig och intelligent, han fru är till råga på allt gravid. Herbert bestämmer sig för att ta den unge kollegans plats som arbetslös, och säger upp sig.

Han ger sig ut på ett äventyr, och på vägen möter han tivoliflickan Marja, som har en unik förmåga att få känslor att virvla upp i hennes spår. Tillsammans lämnar de sina gamla liv bakom sig, för att se vad världen har att erbjuda. Ragnar af Geijerstam (1901-1946) var en svensk författare, manusförfattare och översättare.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages304 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726211870