Read sample
Read

Välskärin kertomuksia 3

Vanha välskäri eli sotilaslääkäri jatkaa tarinaa Bertelsköldin perheestä.

Kreivi Bernhard Bertelsköldin poika Kustaa Aadolf käy kirjeenvaihtoa siskonsa Ebban kanssa, joka on päässyt prinsessa Ulriika Eleonooran kamarineidoksi. Isoviha syttyy, ja Kustaa Aadolf lähtee sotimaan.

"Välskärin kertomuksia" on Zacharias Topeliuksen moniosainen klassikko, jonka kolmannen osan tapahtumat sijoittuvat 1700-luvulle. Tarina seuraa Bertelsköldin ja Larssonin sukuja läpi vuosisatojen.

Juhani Ahon taitava käännös on soljuvaa luettavaa. Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topelius syntyi Uusikaarlepyyssä. Kirjallisuus tuli Topeliukselle tutuksi jo lapsuudenkodissa, sillä hänen isänsä Zacharias Topelius vanhempi oli kansanrunouden kerääjä. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani "Välskärin kertomuksia", joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana. "Adalminan helmi" ja "Prinsessa kultakutri" ovat esimerkkejä saduista, jotka moni suomalainen muistaa ikään katsomatta.
6,70  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages595 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languagefin
ISBN epub9788726057706