Read sample
Read

Sedligheten från USA

"Om den saken rådde knappt mer än en mening i societeten: det var någonting märkvärdigt med konsulinnan Steen."

Vigseln hade kommit plötsligt, utan någon tidigare förlovning. Konsulinnan var ovanligt vacker, men trots hennes anmärkningsvärda skönhet fanns det ingen i societeten som kände igen henne. Det skvallras, och rykten börjar spridas om det unga paret, men vad kan ligga bakom det hastiga äktenskapet?

Mamman och systrarna ser fram emot att deras förlorade familjemedlem, Bernhard, ska återvända från USA. Där har han varit i tre år, och gått från pojke till man. Men det är inte den efterlängtade lekfulla brodern och sonen Bernhard som stiger av tåget. Istället är det en bestämd ung man som möter dem, som inte har mycket till övers för humor och enkla nöjen.

Den unga mannen minns dagen han såg henne naken för första gången. Hon hade badat i viken, och han hade kommit dit med simbyxorna på, och redo för ett dopp. Det var det vackraste han sett, men han kunde inte låta bli att reta henne för det. Och den unga damen känner att hon borde rodna, det är vad kvinnor gör i dessa situationer. Om hon ändå inte led av järnbrist...

I denna samling noveller finns ett 20-tal korta berättelser av Artur Möller. Dessa publicerades först i svensk dagspress under 1920-talet, och blev så populära att de gavs ut i bokform. Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt från kåserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin själfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik träffsäkerhet den borgerliga miljö som han själv levde i.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages179 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726192544