Read sample
Read

Aladdins son

Björn Nils Olof föddes i all hemlighet - långt ute på landet. På födelsebeviset angavs ingen far och Björn lämnades så småningom till fosterhem och därefter ett barnhem. Men vem var hans föräldrar egentligen? Och skulle han som vuxen få återse dem igen?

I början på 30-talet hade hans mamma fått jobb på ett svenskt storföretag i Paris där hon mötte sina drömmars man: Kapten Ala el Din, officer i den franska armén. De möttes samma år som Hitler kom till makten i Tyskland, sex år före andra världskriget. Men var fanns dem nu? Och varför blev allt som det blev?

ALADDINS SON är en berättelse om en pojkes sökande efter en far och om rätten att få finnas till. Samtidigt är det en berättelse om rasismen och nazismen som härjade i Sverige på 1930- och 1940-talet under andra världskriget. En stark berättelse om det ensamma barnets sårbarhet.

Människorna i boken har funnits i verkligheten, med med andra namn. Ann-Madeleine Gelotte (f. 1940) var en svensk illustratör och författare. Hon var mest känd för sina dokumentära bilderböcker och fick flera stora utmärkelser för sitt författarskap.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages162 Sider
Publish date24 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726257885