Read sample
Read

Att låta bocken vakta havresäcken

När en bank i Oslo ska utföra reparationer och renoveringar i sina lokaler sätter vaktbolaget in extra bemanning på plats. En del av reparationsarbetet får som följd att bankvalvet inte kan stängas. Vakterna går noggrant tidsbestämda rundor, som kontrolleras av vaktcentralen.



När vakternas inspektör inte får kontakt med dem en dag så åker han direkt till banken för att undersöka vad som kan ha hänt. När han anländer är det tomt i vaktbåset. Ingen utav vakterna finns nere i valvet, som de ska patrullera. Inspektören noterar dock att det ligger en hög med papper på golvet, som visar sig vara obligationer. Längre in i valvet ser han att flera boxar är uppbrutna, och att innehållet försvunnit.



Kan det vara ett sammanträffande att båda vakterna saknas vid samma tillfälle, och att valvet är tömt? Polisen kommer snart till platsen för att undersöka det välplanerade rånet som skett mitt på öppen dag. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages13 Sider
Publish date04 Mar 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726017762