Read sample
Read

Kuupik Kleist

Tidligere landsstyreformand Kuupik Kleist overtog regeringsmagten i Grønland i 2009. Netop i de dage, da selvstyret blev indført.
Kuupik Kleist satte sig efter en historisk valgsejr i spidsen for en omkalfatring af landet: Reformer skulle på skinner, de udstødte skulle løftes ud af fattigdom, der skulle gang i råstofindustrien og gøres op med vennetjenester og voksende racisme i landet. Fremfor alt var ambitionen at give Grønland en stærk stemme på den internationale scene. Den voksende interesse for det høje nord skulle udnyttes til at forbedre oprindelige folks levevilkår i hele Arktis.
Med Kuupik Kleist som guide belyser denne bog alle aktuelle Grønlands-temaer: Selvstændighedskampen, forholdet til stormagterne, klimakrisen og de endnu åbne sår mellem Grønland og Danmark. Samtidig er bogen et fascinerende blik ind i magtens maskinrum. Med brug af insider-kilder afdækkes hidtil ukendte forløb, blandt andet fordækte forsøg på at påvirke grønlandske beslutningstagere, når milliarder var på spil.
På det menneskelige plan personificerer Kuupik Kleist de udfordringer, hans generation måtte kæmpe med. Som ung røg han ind i et misbrug og en eksistentiel krise. Men han rejste sig og tog ansvar, ikke kun for sig selv og sin familie, men for landets udvikling. Livet igennem har han holdt fast i de værdier, han fik med fra sin kommunistiske far: Kæmp for din og landets ret – og værn om de svage.
22,14  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition1. e-bogsudgave
Printed pages256 Sider
Publish date21 Jun 2019
Languagedan
ISBN epub9788740057546