Read sample
Read

Segra eller dö

"Hans känsla av vemod hade sannolikt samma grund som känslan av stolthet. Den framgångsrika karriären i kungens tjänst hade nu inte bara krönts utan också nått sitt krön. Framgångsrikare än så här kunde inte greven bli."

Under karolinertiden går Sverige från att vara en regional spelare i östersjöområdet till att bli en europeisk supermakt att räkna med. Med Sveriges framgång följer även rikedomar, höga ämbeten och stora gods till de välborna män som har kungens öra.

Riksrådet Nils Gyldenstolpe är en av konungens närmaste män, och detta har lönat sig. Han får köpa godset Noor för en symbolisk summa, av kung Karl XI. Vi följer Nils Gyldenstolpe i en omvälvande tid, genom krig och fred och vinst och förlust. I en tid där ens lycka kan vända på ett ögonblick så gäller bara en sak: segra eller dö. Tommy Iseskog är en svensk författare, jurist och konsult. Han har under sin produktiva författarkarriär skrivit flera hyllade böcker, och han är även känd som en av Sveriges främsta arbetsrättsexperter.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages180 Sider
Publish date02 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726204261