Read sample
Read

Holger Danske. Tolv fortællinger om en folkehelt

Med baggrund i bl.a. Rolandskvadet, kæmpeviserne og fablerne om Karl den Store, beretter Ebbe Kløvedal Reich i 12 fortællinger om Holger Danske.

Holger Danske fødes som dansk kongesøn, men føres af ridder Roland til Karl den Stores kejserhof, hvor han senere optages i paladinernes kreds. Vi følger ham gennem mødet med tyranniske herskere, troldkarle, feer og engle og gennem mange omskiftelser – sejrrige slag, tilfangetagelse og fredløshed. Men Holger Danske er bestandigt i tvivl om, hvad han egentlig kæmper for. Sent i livet ender han på feen Morganas ø, Avalon, hvorfra han mange hundreder år senere vender tilbage til Danmark.

I et nyt efterskrift beskæftiger Ebbe Kløvedal Reich sig med begrebet danskhed i lyset af den politiske udvikling i årtierne op mod årtusindskiftet.

Den danske forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich (1940-2005) var aktiv inden for Vietnambevægelsen i 1960‘erne og var stor fortaler for frigivelsen af hash. Han boede en årrække i kollektivet Maos Lyst. I 1967-68 var han redaktør for tidsskriftet Politisk Revy. Kløvedal deltog aktivt i den offentlige debat og stillede blandt andet op til folketingsvalget i 1990. Ebbe Kløvedal modtog i 1978 De Gyldne Laurbær og i 2004 Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages99 Sider
Publish date31 Jul 2017
Languagedan
ISBN epub9788711764879