Read sample
Read

Guldfågeln

Else längtar bort, Hon vill lämna Fläderbergsgården, bara för ett litet tag, för att se sig om i världen. Sedan kan hon gott komma tillbaka, men hur ska hon kunna vara tacksam för det lilla hon har om hon aldrig vet vad hon missar?

Att lämna den lilla gården på landet är dock inte så lätt. Gården har inte gått så bra de senaste åren och det är inte ens säkert att Elses pappa har nog pengar att skicka iväg Elses bröder till skolan. Om hon ska resa iväg så måste hon skapa en egen plan, och resa för egna pengar.

Så kommer plötsligt ett stort kuvert till Else, från en jurist i Köpenhamn. Även hennes far får ett brev. En avlägsen släkting har gått bort, och testamenterat sin enorma förmögenhet och lägenhet i Köpenhamn till Else, som helt plötsligt är rikast i bygden. Men med testamentet kommer det vissa förbehåll, och förmögenheten blir inte den odelade lycka som hon tänkt sig. Ingeborg Vollquartz (1866-1930) är en av Danmarks mest lästa och älskade författare genom tiderna. Hon var en av de första yrkesverksamma kvinnliga författarna i Danmark.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages151 Sider
Publish date24 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726198188