Read sample
Read

Demonologi för nybörjare

Gud har gått in i väggen och Beelzebub planerar en kupp mot Satan. En kupp som hotar släppa loss alla helvetets demoner lösa på jorden.

Isak jobbar som vaktmästare på sin gamla skola, men får plötsligt underjordiska problem när grannens råtta berättar att det upp till honom att rädda jorden från dess undergång. Likt Dantes resa i Den gudomliga komedin, måste Isak resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan och försöka rädda sin älskade, men potentiellt onda, lillasyster. Som tur är har han följe av sin vän Rufus, som också bara råkar vara satanist.

Demonologi för nybörjare beskriver kampen mellan himmel och helvete och de intriger som uppstår när djävulens undersåtar bestämmer sig för att spela enligt egna regler. Det är en actionfylld nagelbitare där sarkasm och humor duggar lika tätt som äventyren. Caroline Grimwalker (fd. L. Jensen) (f. 1978) är författare och har tidigare studerat psykologi och juridik. Hon debuterade med Champagneflickan år 2008, en självbiografi om hennes tid som strippa i Köpenhamn. Hon har sedan dess gett ut ytterligare nio böcker och kallas för Sveriges skräckdrottning men arbetar nu främst som spökskrivare och medförfattare samt undervisar i flera kurser i kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. Demonologi för nybörjare är ett av hennes senare verk.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages316 Sider
Publish date04 Jul 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726197112