Read sample
Read

En rekrut fra 1864

"Det store spørgsmål var, hvad preusserne og østrigerne nu ville foretage sig. Ultimatummet talte kun om en besættelse af Slesvig. Men ville de tyske hære fortsætte op over Kongeåen og Kolding å, nu de var så godt i gang?

Overgeneral Gerlach traf selvsagt sine forholdsregler ud fra, at de gjorde det. Men både København og i generalstabel var forhåbningerne om det modsatte store. I et par uger så det ud, som om de holdt stik."

Peter Frederik Rists erindringer fra tiden som rekrut i 1864 kaster et spændende lys over de skelsættende begivenheder ved Dannevirke. Den senere officer har et helt særligt syn på historien, både fra et personligt og et professionelt perspektiv, hvilket gør hans skildring helt enestående. Peter Frederik Rist (1844-1926) var en dansk forfatter, redaktør og officer. Som ganske ung deltog han i krigen i 1864, og hans beretning om krigen er den eneste selvbiografiske skildring fra den skelsættende krig. Peter Frederik Rist skrev både skøn- og faglitteratur samt erindringer.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages207 Sider
Publish date14 Mar 2019
Languagedan
ISBN epub9788726024432