Read sample
Read

Kvindernes nye verden

"Hvad er feminologi?

Feminologi er et nyt emneområde, og ganske kort kan det siges, at feminologi er kvindeforskning. Lad os imidlertid prøve at give en lidt grundigere forklaring på, hvad betegnelsen dækker.

Hvis vi tænker os en slags landkort over fagområdet, kan vi vise, hvor feminologien ligger, ved at markere dens grænser og pege på dens naboområder og centrale del. Feminologien grænser op til sociologi (samfundsforskning), sexologi (seksualforskning), fysiologi, psykologi og politik."

Nynne Kochs bog "Kvindernes nye verden" består af en lang række tekster om feminisme. Bogen belyser forskellige aspekter af feminismen og sætter den blandt andet over for maskulinisme, forestiller sig fremtiden for kvinder, ser på forskellene mellem Danmark og Sverige på det feministiske område og belyser forskellene mellem det kvindestyrede og det mandestyrede samfund. Nynne Koch (1915-2001) var en af de største danske kvinderettighedsforkæmpere og kønsforskere i det tyvende århundrede. Hun var i mange år leder af KVINFO og udgav tidsskriftet "Forum for kvindeforskning" på sit eget forlag Melusine. Nynne Koch udgav en lang række bøger og essays og blev anerkendt med flere prestigiøse priser, herunder Georg Brandes Prisen, Alt for Damernes Kvindepris, Freja-Prisen samt udnævnelse som æresdoktor ved Roskilde Universitetscenter.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages112 Sider
Publish date16 Apr 2019
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726087055