Frederik 2.s begravelse 5. juni 1588

21 grafiske blade af Frans Hogenberg og Simon Novellanus

Den 2. april 1588 døde kong Frederik 2. uventet på Antvorskov Kloster ved Slagelse. Allerede samme dag skulle forholdene om begravelsen afklares, men ikke mindre vigtigt var det at finde en løsning på, hvordan landet skulle ledes, indtil den unge prins Christian kunne overtage styret. Det blev derfor besluttet af Rigsrådet, at udgifterne til begravelsen skulle holdes på et rimeligt niveau. Sådan kom det dog ikke til at gå.

På begravelsesdagen den 5. juni i Roskilde deltog flere hundrede i det lange ligtog, heriblandt kongelige trompetere og paukeslagere, rigsråder, beklædte heste og hele 32 adelsmænd til at bære kisten. Enkedronningen var nemlig ikke tilfreds med en simpel affære, og hun sørgede for, at kongens begravelse var på linje med andre potentater og fyrsters.

Frederik 2.s begravelse giver arkæolog Jens Vellev en udførlig beskrivelse af begravelsen i 1588 samt den symbolske og ceremonielle kultur, der var forbundet med begivenheden. Derudover indeholder bogen en serie grafiske blade i naturlig målestok, der gengiver forskellige dele af det lange optog forsynet med forklarende latinske tekster oversat til dansk.
30,19  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages110
Publish date15 Nov 2019
Languagedan
ISBN print9788771843576