Read sample
Read

Drottning Margot

Sensommaren i Paris år 1572 präglas av hetta, krig och död. I Frankrike pågår ett religionskrig mellan katoliker och hugenotter, och kungafamiljen har splittrats i religionsfrågan. Änkedrottningen Katarina av Medici står på katolikernas sida, och influerar sin son, kung Karl IX att stödja dem.

För att skapa fred erbjuder Katarina sin dotter Margots hand till Henrik av Bourbon, kung av Navarra. Henrik är en hugenott, och genom giftermålet hoppas man lugna den kaotiska situationen i landet. Margot tvingas gifta sig med en man som hon inte älskar, eller ens tycker om. Snart påbörjar hon en affär med La Môle, en protestantisk soldat från en rik familj.

Efter bröllopet dröjer det inte länge innan Katarina lyckas ställa Margots liv på ända igen. Snart är hon en spelbricka i ett politiskt spel, när hennes mamma börjar planera en massaker på de hugenotter som följt Henrik av Bourbon till Paris för att fira bröllop. För att överleva hovets intriger och våldet på gatan tvingas Margot använda all sin list, för att behålla sitt liv. Alexandre Dumas den äldre föddes 1802 och skrev under sin livstid många odödliga verk såsom Greven av Monte Cristo, Mannen med järnmasken och De tre musketörerna.rn
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages300 Sider
Publish date25 Oct 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726061680