Read sample
Read

Kvinnorna historien glömde

Här berättas om sju historiska kvinnors öden, som alltför ofta glöms bort när historieböckerna skrivs.

Aphra Behn är för vissa känd som Englands första kvinnliga professionella författare. Benh föddes under slutet av 1600-talet, i en tid när kvinnan förväntades vara en husmor som säkrade familjens framtid genom att föda fram arvingar. Behn valde en annan väg, hon skrev böcker och pjäser, och blev välkänd i hemlandet och i Europa under sin livstid. Bakom den litterära fasaden doldes dock en hemlighet, Aphra Behn var också spion. Hon sändes ut från England till länder som England var i krig med, med risk för sitt eget liv.

Zenobia tog makten i det romerska rikets östra provinser efter att hennes make dog under 200-talet e.kr. Hon lyckades göra det som ingen annan kunnat, hon gjorde sina provinser till ett självständigt rike, besegrade de romerska legionerna och gjorde sig själv till kejsarinna.

Sju fantastiska kvinnor, från skandaler och äventyr till maktspel och mord. Alla sju utmanade både dåtida och nutida kvinnoroller, och straffades för det i historieskrivningen. Stefan Högberg presenterar podcasten Kvinnliga Krigare, han har även dykt upp i podcasterna P3 Historia och Vetenskapsradion Historia, som skapas av Sveriges Radio. Under de senaste tio åren har Högberg undersökt gränsöverskridande kvinnor i världshistorien.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages193 Sider
Publish date25 Oct 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726234916