Listen to sample
Listen

Genforeningen 1920

Det danske nederlag til preusserne i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse. Men hvad skete der 56 år senere, i 1920, da betydelige dele af det tabte land med Genforeningen kom tilbage og skabte det danmarkskort, vi kender i dag?
"Genforeningen 1920 – Da Danmark blev samlet" er fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i den moderne danmarkshistorie. I skyggen af Første Verdenskrig var det et følelsesladet og nervepirrende politisk drama, der gjorde det muligt for dansksindede politikere syd for Kongeå-grænsen, den danske regering i København og de sejrende stormagter at bane vejen for de afstemninger, der igen gjorde Danmark til ét rige.
"Genforeningen 1920 – Da Danmark blev samlet" følger en række nøglepersoner, der på hver sin måde kæmpede for det tabte land, og tager læseren med på en rejse fra det tyske nederlag i verdenskrigen til de store folkefester i sommeren 1920, da Sønderjylland igen var blevet dansk. Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist og historiker og forfatter til flere bøger. Han er desuden den ene af to værter på den populære historie-podcast "Vild historie".rn"Genforeningen 1920" er blevet til i samarbejde med Ole Sønnichsen (f. 1973), der er forfatter og journalist. Han har blandt andet skrevet en række bøger om udvandringen til Amerika, senest bestselleren "One Dollar Man".
8,89  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date05 Nov 2019
Languagedan
ISBN audio9788726330250