Read sample
Read

Naamahs Sønner

Den sjæleligt plagede og måske skizofrene præstesøn Georg Ramslev flytter i 1969 til Aarhus for at studere teologi. Med sig i kufferten har han, udover en barndom med en missionsk far, som har forsøgt at uddrive ham, dæmonen Gabriel. Georg flytter ved skæbnens mellemkomst på pensionat hos den forførende Emma Lindgren, som under skalkeskjulet af villaidyl er stormester for den sataniske loge Naamahs Sønner. Pensionatet bebos yderligere af sektens stifter, den religionskyndige og humørsyge antikvar Johannes Sølvvang og den studerende Kurt. Et sjældent venskab opstår mellem de to unge. Kurt bliver Georgs eneste fortrolige, indtil den dag Emma opdager hans hemmelighed og optager dem i logen. I sektens søgen efter religiøs transcendens gennem seksuelle ofringer finder Georg endelig ro for sin dæmon. Men kun for en tid. For han opdager snart, at indsigten ikke kommer uden omkostninger. Han forstår endelig, at det offer, dæmonen kræver, er ham selv …       

Uddrag af bogen 
”En kommende præst?” mumlede han. ”Synes du ikke, at du leger lidt med ilden?” Emma svarede uden at tage blikket fra kakaoen: ”Det er ét eller andet ved ham …” Johannes bifaldt. ”Han er i hvert fald grim.” 
 Emma rystede tænksomt på hovedet: ”Han er intelligent, indesluttet og usikker, men da jeg ville læse hans hånd, så syntes jeg pludselig, at jeg mærkede noget mere …” Emma tav og rystede på hovedet: ”Nej, det var nok ingenting.” 
 Johannes så det vemodige udtryk, som bredte sig i hendes ansigt og brummede: ”Det er nok fnat. Man skal aldrig tage et ungt menneske i hånden. Man ved aldrig, hvor de har været.”         

Om forfatteren 
Elsebeth Gundersen Jensen er født 1974. Forfatterens passion for historiefortælling, folkemindesamlinger og en tidligere baggrund i dramaturgi og historie fornægter sig ikke i skrivestilen, som er både tempofyldt og pirrende. Hun har sans for detaljerne, de mundrette replikker og skæve karakterer og bevæger sig frit mellem virkelighedens normalitet og fantasiens forunderlige universer.
Edition1
Printed pages540
Publish date15 Mar 2019
Languagedan
ISBN print9788772181806
ISBN epub9788772183305