Read sample
Read

Livet i hænderne

Årene er 1970´erne. Stederne er Silkeborg, Viborg, Aarhus. Tiden er eksplosiv, verden er i opbrud, alt kan lade sig gøre, alt kan ske. En ung mand med appetit på livet. På sex, politik, kærlighed, venskab, fællesskab, musik, fodbold. Og sex. Han møder det hele. Venskabets smuldren. Elskovens underfulde overmagt, kærlighedens sødme og svig. Revolutionsdrømmens tro og tvivl. Fællesskabets forjættende mulighed. Musikkens flyvende tæppe. Mest af alt møder han hverdagene. Strømmen af virkelighed, som glider forbi omkring ham, som glider tværs igennem ham, som må rumme og forme livets drømme og eventyr. Må? Skal! Gennem strømmen af dage kommer han til at bære livet i hænderne. I utallige skikkelser – skoletaske, guitar, madpakker, røde faner, bajere, vasketøj, børn og meget mere. Børn! Verdens almindeligste mirakel. Alt kommer til at gå helt anderledes, end han havde forestillet sig. Selvfølgelig. Men hvad gør det? For den, der har noget at bære på …                         

Uddrag af bogen
En lille, lys hånd med glatte negle. Perlemor. Men den ER nu i vejen. Forsigtigt ta’r du om hendes hånd for at flytte den cirka tyve centimeter mod nord. Men pludselig kan du ikke slippe den. Den er så fin og lille som en fugleunge. Kun en ufølsom barbar ville slippe sådan en lille fugl ud i den kolde verden. Hendes åndedræt er let og regelmæssigt, som i dyb søvn. Den hånd ligger godt i din. Du kan ikke lade være, krummer dine fingre ganske lidt og strejfer hendes håndflade med minimale bevægelser. Åndedrættet er som før. Du trækker hånden den halve centimeter ind til dig, spidser læberne og trykker hendes lillefingernegl imod din mund.         

Om forfatteren
Gudmund Auring er født 1947 og bosat i Aarhus. Folkeskolelærer 1971, bl.a. ansat 34 år på N.J. Fjordsgades Skole i Aarhus, nu pensioneret. Gift 1977 med Petrusca, fire børn, ni børnebørn og to plejebørn. Sangskriver, spillemand og visesanger. Har udgivet erindringer, dramatik og sange. Livet i hænderne er hans første roman.
16,10  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages232
Publish date17 Jun 2019
Languagedan
ISBN print9788772183206
ISBN epub9788772184982