Listen to sample
Listen

Hold gaden eller dø

Lix 13

Der lyder skud fra gaden. Kugler knuser glas. Hamrer ind i muren. Mine hænder ryster så meget, at jeg taber en patron. Jeg ved, at døden kan komme når som helst. Så hører jeg lyden. Lyden af metal, der hviner mod metal. Det er lyden af en kanon, der drejer. Så lyder braget. Rummet eksploderer. Alt bliver sort.

Boris og hans bror, Ivan, er en del af kaptajn Sergej Lavrovs deling. De vogter den russiske by, Stalingrad. De er alt for få, og der er langt flere nazister. Men ordren er klar: Hold gaden eller dø. Hvis kaptajn Lavrov ser en eneste af de unge soldater, inden den sidste nazi er død, får de en kugle.

Hold gaden eller dø er en del af serien MELLEM_RUM, som er en ny serie af lette kortromaner til udskolingen. Fortalt helt enkelt og skrevet af etablerede forfattere med fingeren på pulsen. 

Mange unge med forskellige former for læsevanskeligheder synes, at de har svært ved at finde alderssvarende og fede bøger, der passer til dem. Og flere læseundersøgelser peger på, at de unge vil læse mere, hvis de selv kan bestemme, hvad de skal læse. Derfor har vi sammen med organisationen Læs for Livet været ude og interviewe en masse unge om, hvad de gerne vil læse. Bøgerne i serien er lavet med udgangspunkt i disse interviews, og både indhold og form er højeste kvalitet. Overskuddet fra seriens første tre titler er doneret til Læs for Livet.

6,04  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date20 Dec 2019
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN audio9788762519244