Read sample
Read

En vagnslast dynamit för riksdagshuset

"- Du, studerad prästson, samhällsomstörtare och uppfinnare, sade Spjut till Bergström, när de följdes åt uppåt samhället. Säg mig, hur får man tag på ett par tre lådor dynamit?
- Lådor? Herre min djävul ska du spränga hela Herrgården i luften?
- Nej, men krämarnas högborg i huvudstaden."

I denna skrift beskriver Arne Lundgren de människor som de styrande och mäktiga i Sverige aldrig bryr sig om att träffa, eller ens tänka på. De trångbodda, som dör i tuberkulos och sjukdomar de fått genom arbetet i stenbrotten, och de som arbetar dag och natt för att försöka försörja sin familj. Det närmaste som människorna i de bohuslänska stenbrotten kommer makten är när den åldrande konungen, som sällan lämnar sitt slott, åker förbi på sin lyxjakt. Stenbrottsarbetarna vet att de måste tvinga överheten att lyssna, och det bästa sättet att få deras uppmärksamhet kan mycket väl vara en riktigt ordentlig smäll.

"En vagnslast dynamit för riksdagshuset" är en av Arne Lundgrens mest uppmärksammade och uppskattade verk. Arne Lundgren (1925-2011) är en svensk författare med flera strängar på sin lyra. I hans stora författargärning kan räknas romaner, lyrik och ungdomsböcker.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages259 Sider
Publish date19 Dec 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726210316