About the author

Jon Olav Fosse (born 29 September 1959) is a Norwegian author and dramatist.

Septologien II

NOBELPRISEN I LITTERATUR 2023

Hovedpersonen og fortælleren, Asle, er maler, enkemand og bosiddende  i et hus i Dylgja hvor han tidligere boede sammen med sin kone Ales. Nu bor han alene og hans eneste venner er naboen Åsleik, en ungkarl og fiskerbonde, og Beyer, en galleriejer der bor i Bjørgvin  et par timers kørsel syd for Dylgja.                          

I andet  bind står Asle igen og ser på billedet med de to streger som krydser hinanden og tænker over at de gode billeder lyser i mørket. Og han tænker på barndommen. På dengang han og Søsteren gik den forbudte tur ned til Fjorden. På nabodrengen som faldt i vandet og druknede og på Skaldepanden som børn skal tage sig i agt for.     

Jon Fosse, f. 1959, har siden sin debut i 1983 udgivet henved 50 bøger: romaner, digte, børne- og billedbøger og skrevet omkring 40 dramaer. Han er oversat til 40 sprog, modtog i 2007 Svenska Akademiens nordiske pris, også kaldet den lille nobelpris, og i 2010 modtog han Ibsen-prisen. I 2015 fik Fosse Nordisk Råds Litteraturpris for trilogien Andvake, Olavs drømme og Kveldsvævd. Syvbindsværket Septologien er en storslået fortælling om hvad kunst er, om Gud, alkoholisme, venskab og tiden som går. Det handler om døden, men også om hvad det vil sige at være i livet.  

»Fosses romankunst skriver alle personerne levende frem for os.« – Politiken ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

»Med original sproglig nerve skaber Jon Fosse en håndfuld ægte mennesker, man ikke kan lade være med at holde af.« – Weekendavisen

»Jon Fosse er en af de store europæiske forfattere.« – Karl Ove Knausgård  

"Septologien er en  storslået fortælling om hvad kunst er, om Gud, alkoholisme, venskab og tiden som går. Det handler om døden, men også om hvad det vil sige at være i livet."  – BOK 365 ★★★★★★

★★★★★★ – Bergens Tidende
★★★★★★ – Adresseavisen  
16,37  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages128
Publish date06 Dec 2019
Published byBatzer & Co.
Languagedan
ISBN print9788793629851