Humorsocialisering

Hvorfor er danskerne (ikke) så sjove (som de selv tror)?

Alle ved noget om humor. Alle har oplevelser med og holdninger til humor. Især til andres. Det skorter heller ikke på forklaringer, modeller og teorier hos humorforskere før og nu. Denne bog lægger et klart snit ved at præsentere og underbygge en hypotese om at vores danske og andre folks nationale humor er formet gennem en given humorsocialisering, i et samspil mellem det sprog, vi taler, og det samfund, vi vokser op i. Det er derfor vi selv synes, vi er sjove, og at andre ikke nødvendigvis mener det samme. 

Læseren bliver ført ved hånden gennem en række humor-, sprog- og samfundsteorier. Hele tiden med kursen fast rettet mod denne humorsocialisering, der også indebærer, at man kan socialiseres til andre folks humor. Man kan aflære dele af sin egen humoradfærd og tilnærme sig andres. Bogen handler således også om, hvordan man på tværs af sprog og kulturer kan lære at undgå humorens faldgruber og i stedet udnytte den positivt i professionelle sammenhænge. 

Lita Lundquist, professor emerita ved CBS, har forsket og undervist i næsten alle sprogvidenskabens discipliner og publiceret artikler og bøger indenfor bl.a. tekstlingvistik, pragmatik, erhvervssprog, fremmedsprogsdidaktik og oversættelsesteori og -praksis. 
25,36  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages209
Publish date08 Jan 2020
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759332795
ISBN pdf9788759335741