Download pdf
Download sample

Bogen om bønner og linser

I alle bogens 52 opskrifter indgår der bønner eller linser, der indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer, bl.a. B-vitaminet folat, der gavner den naturlige celledeling. Det er desuden påvist, at bønner og linser forebygger forhøjet kolesterol og diabetes 2.    
Bønner og linser er yderst kaloriefattige og indeholder masser af kostfibre, så de er gode for fordøjelsen og den slanke linje. Endelig har de et højt proteinindhold, hvilket gør dem til et sundt og klimavenligt alternativ til kød.   
Halvdelen af opskrifterne er rent veganske, og når der bruges kød, er det som regel i form af fisk eller kylling. Bogen indeholder også helt traditionelle retter såsom lakseroulader, kyllingefrikadeller og pizza. I Danmark bliver der årligt købt 104 millioner pizzaer, men hvorfor ikke bage sin egen og følge bogens opskrift, hvor bunden er fuldkornsdej, der dækkes med en lækker linsesauce og velsmagende grønsager?         

Uddrag af bogen 
Herunder beskriver forfatteren, hvorledes man kan tilberede en kikærtesauce, der i den pågældende opskrift skal ledsage pestomarinerede laksefileter og frisk båndpasta: 
Klargør ingredienserne til kikærtesaucen: Hak de 2 løg i ikke alt for store tern. De svitses i olivenolie sammen med 200 g kogte kikærter, 3 fed presset hvidløg og 1 finthakket rød chili. Når løgene er blanke, tilsættes en dåse hakkede tomater og 70 g tomatpasta. Krydr saucen med 1 spsk. fiskesauce, ¼ tsk. salt, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. oregano. Blandingen skal simre ca. 15 min. I de sidste 5 minutter skal ærterne koge med. Til sidst koges den friske fettuccine i 2 minutter. Husk lidt salt og olie i kogevandet. En lynhurtig middagsret – men superlækker!           

Om forfatteren 
Aksel Nissen er uddannet som lærer og har undervist både børn og voksne. Sideløbende hermed har han udgivet en lang række lærebøger. Interessen for madlavning har altid været til stede, og allerede som ung udarbejdede han sine egne opskrifter. Det var vigtigt, at hans børn fik sund mad. 
15,29  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages132
Publish date09 Dec 2019
Languagedan
ISBN print9788772184395
ISBN pdf9788772187860