Klassisk og Moderne islam

Kan man være praktiserende muslim og hipster? Må kvinder være imamer?  Er islam en farlig religion? Disse er eksempler på emner, som den nye udgave af Klassisk og moderne islam berører.

Klassisk og moderne islam udfordrer stereotype forestillinger om islam som en monolitisk størrelse ved at vise, hvordan islams foranderlighed kommer til udtryk i historiske og nutidige kontekster.

Udgivelsen indledes med et kapitel, hvor religionsfaglige teorier og metoder kobles på islam. Her spores eleverne i et letlæseligt sprog ind på en faglig tilgang til islam.

I det følgende kapitel gives en grundlæggende introduktion til islams tilblivelse, forestillinger og helligskrifter, hvor alle kan være med. Eleven bliver her klædt godt på til videre arbejde med bogens mange sider af islam. Her kan lærer og elev fordybe sig i sufisme, sharia, modernitet, islam i Danmark og ikke mindst bogens tre aktuelle temaer:
  • Islamdebat
  • Kvinder og islam
  • Radikalisering og islamisk modkultur.
Bogens fleksible struktur gør det let at vælge bogens forskellige dele til og fra. Dette af hensyn til niveau og faglig variation.

Der er tænkt på lærernes forberedelsestid. Bogen byder på arbejdsspørgsmål til både grundbogsstoffet og bogens mange nye tekster. Derudover er der elevaktiverende øvelser, hvor eleven selvstændigt skal anvende viden fra de forudgående sider. Endvidere er der mere tidskrævende opgaver, der peger ud af bogen. Lige til at gå til!

Klassisk og moderne islam kan bruges på C-niveau, og på B-niveau er det oplagt at arbejde i dybden med bogens mange forskellige temaer. Den kan ligeledes anvendes i kultur- og samfundsfaggruppen i både tvær- og særfaglige forløb.
50,99  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages268
Publish date02 Jan 2020
Published bySystime
Languagedan
ISBN print9788761695413