About the author

Henri Jozef Machiel Nouwen (January 24, 1932 – September 21, 1996) was a Dutch Catholic priest, professor, writer and theologian. His interests were rooted primarily in psychology, pastoral ministry, spirituality, social justice and community. Over the course of his life, Nouwen was heavily influenced by the work of Anton Boisen, Thomas Merton, Rembrandt, Vincent van Gogh, and Jean Vanier.

After nearly two decades of teaching at academic institutions including the University of Notre Dame, Yale Divinity School and Harvard Divinity School, Nouwen went on to work with individuals with intellectual and developmental disabilities at the L'Arche Daybreak community in Richmond Hill, Ontario.

Elsket ubetinget

Daglige påmindelser om vores sande identitet

"Elsket ubetinget" er en bog med meditationer til hver dag i et år, udvalgt fra Henri Nouwens bøger, forelæsninger og breve. En del af dem har ikke tidligere været publiceret.

Nouwen kæmpede hele sit liv med ensomhed og angst. I en af de svære perioder foretog han et bevidst valg om at tilbringe en tid hver dag alene med Gud. Resultatet var en åbenbaring: “Du er Guds elskede”, som lidt efter lidt slog rødder i ham. Det gav ham en dybere glæde i sit liv. Identiteten som Guds elskede barn gjorde ham i stand til at elske mere og slutte fred med sig selv og sine omgivelser.

I denne bog inviterer Nouwen os til at meditere over, at også vi er Guds elskede børn, elsket ubetinget af ham. Meget ændrer sig, når vi finder vores sande identitet: Vi bliver mere optaget af at være end at gøre; vi bliver bedre til at være i smerten i stedet for at flygte fra den; vi vil i højere grad opleve friheden og glæden i livet, når vi ikke hele tiden skal anstrenge os for at blive elsket.

Henri Nouwen (1932-1996) blev født i Holland, var romersk-katolsk præst og universitetslærer ved blandt andet Yale og Harvard i USA. De sidste år af sit liv var han præst og medarbejder i et bofællesskab for mentalt handicappede. Han er med sine mere end 40 bøger en af de mest læste spirituelle forfattere i verden.
30,19  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages400
Publish date29 Nov 2019
Published byForlaget Boedal
Languagedan
ISBN print9788793062313