Read sample
Read

Myrstacken: ett vardagsäventyr

Eriks goda nyheter om att han har chans till en befordran på sitt arbete vänds direkt till oro efter attentatet på myrstacken. Berta och Erik har varit lyckliga ihop. De har en liten son, som håller dem upptagna och de arbetar hårt för att få ändarna att gå ihop.

Så, plötsligt, börjar deras lycka vända. De möts av det ena bakslaget efter det andra. Erik blir utan sin befordran, och förlorar istället sitt jobb. Framtiden ser allt mer mörk ut, och till och med den vanligtvis så skeptiska Erik börjar undra om det inte ligger någonting i det där med myrstackens otur i alla fall.

"Den äkta mannen hejdade sin spade men Gerhard Grundsten hällde leende den sista droppen fotogen ur kannan.
- Du är tokig med ditt skrock Berta!
- Ja men detta! Detta! Hon kunde inte säga mer, stod där lamslagen och förkrossad. Dådet var fullbordat, myrstacken en svart ruin, fylld med små bruna myrlik i patetiska massor.
- Tror du jag ville ha en myrstack mitt i grönsakslandet! försvarade hennes man sig tafatt.
- Den som dödar myror drar ofärd över alla sina återstående dagar, citerade hon nästan gråtfärdig." Anna Lenah Elgström (1884-1968) var en svensk författare och journalist. Hon var aktiv inom kvinno-, och fredsrörelsen tillsammans med vännerna Elin Wägner och Ellen Key och var en av grundarna till Rädda barnen 1919.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages182 Sider
Publish date04 Dec 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726305586