Read sample
Read

Där de bespottare sitta...

I "Den starkare" vänds en doktors vardag upp och ned när en främling plötsligt kommer in på hans kontor. Han presenterar sig som en sinnessjuk brottsling, en kriminaldåre. Den främmande mannen har alltid varit säker på sin intelligens, men har nu börjat tvivla på sin egen person. Kan doktorn hjälpa honom att finna sig själv igen?

Fru Nannas ensidiga vardags avbryts abrupt av en mystiskt besökare. I dörren står en besynnerligt klädd konstnärinna, som påstår sig känna fru Nannas man, häradshövdingen. De två kvinnorna börjar tala med varandra, och fru Nanna berättar allt om sitt olyckliga äktenskap. Främlingen ger henne ett råd; lämna er make, och se vad som händer. Älskar han er, så tvingas han visa sina känslor. Fru Nanna följer rådet, och påbörjar "Experimentet".

I denna novellsamling blandas nostalgi och humor på ett mästerligt sätt av författaren Harald Wägner, som ger en bild av sin tids äktenskap, och samhälle. Harald Wägner 1885-1925 var en svensk journalist och författare. Wägner skrev böcker i ett flertal genrer, däribland deckare och äventyrsromaner, ofta med en humoristisk vinkel. Harald var också bror till den kända feministen Elin Wägner och far till tv-personligheten Ria Wägner.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages200 Sider
Publish date04 Dec 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726182637