Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Пътеписи

"Господа, изучете всестранно българския народ и вий ще го обикнете; в него се крие потенциална сила, намерете здрав импулс и я превърнете в жива сила."

Големият български пътешественик Алеко Константинов оставя след себе си седем самостоятелни пътеписа. Тяхната основна мисия е да прославят красотата и величието на българската природа, да подхранят самочувствието на българския народ и да му припомнят, че едва когато се сплотим, ще успеем да постигнем националната мечта.
Щастливеца на българската литература, Алеко Константинов, е роден в Свищов на 13 януари 1863 година. За сравнително краткия си живот той оставя траен отпечатък в различни аспекти на българската история, политика и култура. Интересът му към пътешествия довежда до първото организирано изкачване на Черни връх през 1894 година, в което се включват 300 души и с това полагат началото на организирания туризъм в България.rnВ българската литературна класика той остава познат с творбите си „Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин", „До Чикаго и назад", множество фейлетони и пътеписи. rn
2,45  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages51 Sider
Publish date20 Jan 2020
Published bySAGA Egmont
Languagebul
ISBN epub9788726247138
ISBN audio9788726247305