Read sample
Read

Porträtt av en bracka

En dag måste man göra upp med sitt förflutna, menar Doris. Malkolm håller inte med. Nej, att glömma och gå vidare var det enda rätta enligt hans mening. Trots det kan han inte riktigt släppa de minnesbilder som sveper in över honom och förrycker hans vardag.

Malkolm och Doris lever tillsammans i en svensk småstad. Han arbetar som vaktmästare på en skola och hon som lågstadielärare. Det är kring dessa människor som John Einar Åberg väver sin berättelse. Situationer tagna direkt ur den svenska vardagen varvas med mörka, thrillerartade inslag såväl som lättsamma och humoristiska. Det är en berättelse som lyfter den förstörande och okontrollerbara kraften som människor besitter.
John Einar Åberg (1908-1999) föddes i Stockholm och växte upp i Varberg. Han var det äldsta barnet i en stor familj och hade tio syskon. John Einar återvände senare till Stockholm och arbetade där som banktjänsteman i många år. Hans första bok publicerades år 1942, under namnet Einar Åberg. Han valde senare att lägga till John för att inte förväxlas med en nazistisk skribent med samma namn. Han skrev även ett flertal verk under pseudonym och efterlämnade flera opublicerade manuskript efter sin död.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages189 Sider
Publish date17 Jan 2020
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726337334