Grønlandske tidsbilleder 1965-2005

Mit liv som bureaukrat

Denne bog er en personlig fortælling om den gennemgribende udvikling, Grønland oplevede fra 1965 til 2005. Gennem hele perioden arbejdede forfatteren som embedsmand i Nuuk og København. Han fortæller her fra de ellers vel afskærmede administrative miljøer og beretter levende og med sans for den sigende detalje om samarbejdet med en lang række politikere, som kom til at tegne Grønlands udvikling hen imod stadig større selvbestemmelse.

Hjemmestyret blev indført, så det – i det væsentlige – rådgivende Landsråd blev til det lovgivende Landsting, og Landsrådets formandskab og forretningsudvalg blev til Landsstyret, Naalakkersuisut. Den overordnede administration af de fleste samfundsopgaver og handel, trafik og teknik blev gradvist flyttet fra København til Grønland og skulle stort set opbygges fra bunden.

Arbejdet bragte forfatteren til næsten alle beboede steder i Grønland og også til de øde egne i Nordøstgrønland. Bogen er derfor også en kærlighedserklæring til Grønlands mangfoldige liv og den storslåede og varierede natur.
41,34  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date16 Nov 2021
Languagedan
ISBN print9788776955960