Jul i Nordby Præstegård

Buy printed book
 
29,69  USD
Denne julekalender-bog har naturligvis 24 kapitler (”låger”) og hvert kapitel har såvel et afsnit fra nissernes som et fra menneskenes verden. Der er 2 illustrationer pr kapitel. Bogen er egnet til børn fra 4-14 år og deres forældre og bedsteforældre.   

Bogen foregår i ”gamle dage” i 1959, og den handler om børnene og nisserne og landsbylivet  i den gamle landsby Nordby på Samsø. Der var ingen dagplejere eller børnehaver på Samsø dengang. Børnene legede bare med de andre børn og alle voksne holdt lidt øje.

En anderledes bog med musik i 
Der er indlagt 7 sange i bogen ved hjælp af QR-koder. 3 af sangene er indsunget af kendte danske sangere. Den ene er X Factor vinder fra 2009: Linda Andrews. Den anden er Jesper Lundgaard. De øvrige sange er lavet lokalt på Samsø af forfatter og komponist. Man kan også møde forfatteren i et lille videoklip, hvor hun byder velkommen til bogen. Man hører landsbyklokken kalde til kirke  hver søndag, og der er også indlagt lidt nordby-dialekt i form af en snak mellem to gamle nordbyere, der står og sladrer henne ved købmanden. Heldigvis er der en ordliste bag i bogen, så man kan finde ud af, hvad det handler om. 

Handling 
En ny præstefamilie med 4 børn er flyttet ind i præstegården d. 1. december. Men præsten hader nisser! Han forbyder folk at sætte grød ud! Det har de ellers altid gjort. Kan børnene hjælpe nisserne - eller klarer nisserne selv præsten? Bliver det de 2 teenagere, der er lidt glade for hinanden, der klarer ærterne? Eller de meget aktive og lidt frække knægte i 1. Og 2. Klasse? Det kunne også være de 6 årige veninder, der ved mere om mirakler, end man skulle tro. Eller den yngste dreng i præstefamilien? Det finder man langsomt ud af mens handlingen skrider frem. Der er mange sjove begivenheder, små og store mirakler og hyggelige stunder undervejs frem mod den store finale juleaften. 

Det er forfatterens håb, at bogen bliver en samlingsstund i familierne og mellem generationer. Det er et skridt væk fra de handlingsmættede og spændende TV julekalendere og tilbage til familiehygge, samtale og nærvær. Lad bedsteforældrene fortælle om livet dengang til børnebørnene og hyg jer med historier, sange og billeder.
Edition1
Printed pages0
Publish date04 Nov 2021
Languagedan
ISBN print9788797343104
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook