Book format: Printed book Pdf Epub Audiobook
Book language:
Klimatosserne – Fortællinger om klima, forbrug og det personlige ansvar
Printed book
22,00 USD
Klimaforandringerne raser. Hvem skal tage ansvaret? Det skal vi alle: politikere, virksomheder og borgere.

Mange vil gerne gøre det rigtige for klimaet, men antallet af biler i Danmark stiger, vores kødforbrug er et af verdens højeste, vi flyver mere og udskifter vores ting hurtigere end nogensinde.

"Det kan ikke betale sig at reparere", forklarer ekspedienten os. "Vi fløj på ferie, for vi har ikke tid til andet", fortæller vennen, og "man skal have kød for at blive mæt", siger mange.

Vi påvirkes hele tiden af de mennesker, vi omgås. Måske betyder vores sociale relationer mere for vores forbrugsvalg end vores viden om klimaet. Der er en grænse, vi ikke må overskride, for gør vi det, risikerer vi at blive kaldt hellige eller klimatosser.

Der er dog nogle, der går nye veje. I Klimatosserne får du otte fortællinger om mennesker, der har brudt sociale konventioner for det normale forbrug. Nogle fravælger bilen, andre kødet eller flyrejsen. Er der noget, vi andre kan lære i den omstillingsproces, som klimaforskerne siger, vi alle skal igennem?

I Klimatosserne redegør forfatteren også for, hvor meget vi udleder og sætter det i forhold til andre landes borgere. Måske er vi alligevel ikke så grønne i Danmark?

Bogen er skrevet af Mikael Bellers Madsen. Mikael er klimatosse, cand. scient. soc og arbejder som projektleder i Concito, Danmarks grønne tænketank.
Edition1
Printed Pages176
Publish date2019-09-30
Published byHaslund Publishing
Languagedan
Isbn print9788799467037