Livet i Magtens Rugekasse – Fortalt gennem fem generationer

Køb trykt bog
 
186,56 DKK
I 1958 forlod to unge mænd – endnu teenagere – deres hjembyer, Odense og Sønderborg. De drog mod Aarhus, hvor de skulle starte på et helt nyt studium, statskundskab. De to, Mogens N. Pedersen og Curt Sørensen, blev med tiden professorer i statskundskab. De har, sammen med en række yngre kolleger, bidraget til denne bog, som rækker fra 1958 og frem til i dag.

Bogen handler om livet på Institut for Statskundskab i Aarhus, også kaldet ”Magtens Rugekasse”. Den skildrer livet som studerende og livet som forsker og underviser gennem mere end et halvt århundrede, og den fortæller om udviklingen i et studium, der på næsten alle målestokke har vist sit værd.

Men bogen fortæller også mere generelt om udviklingen på de danske universiteter i en periode, hvor de måtte tilpasse sig nye styringsregimer startende med professorvældet og frem til dagens enstrengede ledelsessystem. Og en periode, der startede med, at en universitetsuddannelse var for en lille elite – et par procent af en årgang – frem til i dag, hvor op imod 30 procent af en årgang optages på universitetet.
Udgave1
Trykt sideantal220
Udgivelsesdato20 nov. 2020
Udgivet afPolitica
Sprogdan
Isbn trykt bog9788773352670
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog