Mr. Norris skifter tog

Køb trykt bog
 
186,83 DKK

Christopher Isherwoods klassiker Mr. Norris skifter tog (1933) om underviseren William Bradshaw, der møder den lyssky Arthur Norris på et tog og indleder et farverigt venskab.

Mr. Norris skifter tog ligger emnemæssigt op ad Turbines tidligere udgivne Farvel til Berlin, og de to er tilsammen kendt som “The Berlin Novels”. Da den unge, britiske hovedperson, Bradshaw, begynder at lære Mr. Norris bedre at kende, opdager han, at Mr. Norris er en kontrasternes mand; han er ødsel, men på fallittens rand, han er overdrevet høflig og borgerlig, men er masochist med en ugentlig aftale ved en dominatrix, han er kommunist, men tænker ikke meget på andres ve og vel. Mr. Norris har en hemmelig virksomhed og en ansat ved navn Schmidt, der terroriserer ham.

Som venskabet udvikler sig, bliver Bradshaw mere og mere mystificeret, og netop da Mr. Norris er tættest på konkurs, vender han tilbage fra Frankrig med masser af penge. I en tid hvor nazismen vinder frem, og Hitlers bøller går på gaden, er det ikke klogt at være hverken kommunist eller seksuelt afvigende, men Bradshaw er alligevel mere bekymret for sin vens lyssky forretninger, og hvor de kan føre dem begge hen.

1930’ernes Berlin danner bagtæppe for Isherwoods både farverige og dystre roman. Den handler om nazismens tidlige dage i Tysklands hovedstad og om, hvordan faren voksede sig gradvist større for dem, som ikke troede på Hitlers rige.

Udgave1
Trykt sideantal254
Udgivelsesdato31 maj 2021
Udgivet afTurbine
Sprogdan
Isbn trykt bog9788740662122
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld nu
Sprog:
Dansk
Engelsk
Tysk
Alle andre sprog
Format:
Trykt bog
Pdf
Epub
Lydbog