Nye italienske fabuleringer

Buy printed book
 
23,45 USD
“Maria var nået næsten helt hen til udsigtspunktet, da hun pludselig syntes at se noget bevæge sig et stykke inde i nøddeplantagen, noget hvidt, der forsvandt, kom tilbage og forsvandt igen. Hun gik langsomt videre, vinden havde rejst sig, og de overisede rakler og kviste raslede stille mod hinanden. Hun vendte om og begyndte at gå tilbage mod bilen med nervøse hurtige skridt. De hvide slør dukkede op igen, nu lidt nærmere, og hun hørte nogen synge og forsvinde – og dukke op igen. Nu kunne hun se svajende hvide gevandter, der bevægede sig i dans til tonerne af svag musik og sang i den tætte rimtåge. Hun anede to skikkelser i alt det hvide, og pludselig stod de helt henne ved hegnet og så på hende.– Mor! sagde en stemme i et kridhvidt ansigt med dyngvådt hår. Hvorfor er du  her?”
Fra ”Engle”

“Nye Italienske fabuleringer” er i lighed med den tidligere udgivelse af ”Italienske fabuleringer” (Forlaget Under skoven 2019) en meget varieret samling af noveller med et rigt indhold af fantasier og drømme hos hovedpersonerne, der bevæger sig, til tider eventyragtigt, i samspil med historie, legender og hverdag.

Fortællingerne er uden indbyrdes sammenhæng, og er ikke selvbiografiske eller missionerende for politiske eller religiøse holdninger, men er udtryk for ønsket om, at læseren lader sig rive med af en kort, enkel, undertiden poetisk skrivestil, der giver plads til stemninger, spændinger, dramatik, overraskelser og mystik.

Alle medvirkende, mennesker og dyr, er ligesom fortællingerne frit opfundne, men anbragt i konkrete, eksisterende italienske lokaliteter, af og til med udløbere til andre lande.

"Eventyrlige noveller, der pirrer fantasien i feltet mellem realisme og det overnaturlige" (Lektørudtalelse, DBC) 

"Fortællingerne trækker både på mytologi, fantasi og drømme, der involverer mennesker og dyr og mytologiske fænomener, der sætter historierne i bevægelse - og i de bedste historier også bevæger læseren. [...] Stilen er poetisk og sensitiv på en måde, vi ikke så ofte ser i dansk prosa." (Lektørudtalelse, DBC)
Edition1
Printed pages98
Publish date05 Mar 2021
Published byEget forlag
Languagedan
Isbn print9788793928565
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format:
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook