Revolutionen forrådt

Buy printed book
 
28,62  USD
Revolutionen forrådt er den ultimative og mest dybdegående analyse af årsagerne til Sovjetunionens degenerering og senere fald. Skrevet af Leon Trotskij, der sammen med Lenin stod i spidsen for oktoberrevolutionen i 1917, besidder den en klarhed og dybde, som kun kan komme fra en forfatter, der har det mestindgående kendskab til stoffet, og som er en af de allerbedste marxistiske teoretikere fra det 20. århundrede.

Forfatterens autoritet underbygges af, at han ikke bare kommenterede på afstand i bagklogskabens lys. Trotskij var derimod en af de første, der tog kampen op indefra Sovjetunionen imod det opstigende bureaukrati for at forsvare de virkelige traditioner fra oktoberrevolutionen. Det gjorde han allerede, mens han endnu var en del af sovjetregeringen i midten af 1920’erne. Det blev en kamp, der kostede ham landsforvisning, næsten hele sin families og i sidste ende også sit eget liv, som endte med et snigmord begået af en af Stalins GPU-agenter i Mexico i 1940.

I dag – over 100 år efter den russiske revolution – har vi fordelen af kunne vurdere  Revolutionen forrådt i lyset af den virkelige udvikling, som Sovjetunionen gennemlevede. En vanskelig prøve, som  Revolutionen forrådt består med glans.

Den russiske revolution var verdens største eksperiment med arbejdermagt; et eksperiment, som ændrede verdenshistorien. Derfor er en grundig forståelse af årsagerne til dens degenerering og senere fald af afgørende betydning for socialister. Det leverer Revolutionen forrådt til fulde. Et must read for alle socialister.
Edition1
Printed pages287
Publish date01 Dec 2021
Published byForlaget Marx
Languagedan
Isbn print9788791834394
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format:
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook