ROSER

Duftende, hårdføre og spiselige

En lille velskabt bog med et stort indhold. Rosensorter er der utallige af, måske 50.000, og der kommer hele tiden flere til. Nogle er døgnfluer, andre viser sig at kunne modstå vores klima og sygdomme. 

I denne nye udgave af Jane Schuls lille rosenbog er der tilføjet en række roser, som insekterne godt kan lide, de enkelte og vilde arter - derudover er der lagt vægt på at beskrive de smukkeste, mest hårdføre og sunde sorter, så de giver ejeren maksimal glæde og minimale genvordigheder. 

Forfatteren omtaler en række gode sorter inden for de gængse rosengrupper. Nogle er kendte, andre mindre kendte, men alle er anbefalelsesværdige for deres smukke blomster og ofte også duft. Der er nok at tage af. Både inden for de botaniske, historiske og moderne rosentyper. 

Rosens blomster kan også anvendes til rosensirup, rosenis, rosenbrød, rosengelé mv., så de både pynter og er nyttige. Bogen bringer opskrifter på en række dejlige rosenprodukter.

Jane Schul er landskabsarkitekt med egen tegnestue, Schul Landskabsarkitekter, der fik årets parkpris 2011 for deres arbejde med frodighed i det offentlige rum. Kendte anlæg er bl.a. Parterrehaven i Tivoli, Hellerup Strandpark og Den dynamiske have i Valbyparken. Tidl. Formand for Det Kgl. Danske Haveselskab. Forfatter til bl.a.” Hvilken plante hvor”, ”Politikens store havebog” (sammen med Laila Sølager), ”Politikens planteleksikon” og ”Politikens staudebog”.  

Illustreret med smukke klasiske botaniske rosentegninger samt moderne rosenfotos.


 

8,72  USD
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages96
Publish date28 Feb 2022
Published byKoustrup & Co.
Languagedan
ISBN print9788793159723