Book format: Printed book Pdf Epub Audiobook
Book language:
Read

Talvi-iltain tarinoita 1

Buy Epub (e-book)
7,84 USD
Romanttista kauhua vuodelta 1859!

Huhun mukaan Littowin aatelissuvun päälle on langetettu kirous, joka toteutuu suvun 13. polven aikana. Tarina kummastuttaa takavalkean edessä istuvaa Littowin perhettä – kiroushan on vain vanha munkin kirjoittama loru.

Pian suvun kartanoon saapuu kuitenkin nuori arkkitehti Kaarle Lithau. Kaarle muuttaa asumaan kartanon erikoiseen vihreään kammariin – pelottavin seurauksin.

"Linnaisten kartanon vihreä kamari" on Zacharias Topeliuksen kauhuromanttinen romaani, josta on tehty myös elokuva vuonna 1945. Pääosassa oli Regina Linnanheimo.

"Talvi-iltain tarinoita 1" sisältää myös romaanin "Kuninkaan hansikas", joka sijoittuu Kustaa III:n aikaan. Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topelius syntyi Uusikaarlepyyssä. Kirjallisuus tuli Topeliukselle tutuksi jo lapsuudenkodissa, sillä hänen isänsä Zacharias Topelius vanhempi oli kansanrunouden kerääjä. rnrnTopeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani "Välskärin kertomuksia", joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana. "Adalminan helmi" ja "Prinsessa kultakutri" ovat esimerkkejä saduista, jotka moni suomalainen muistaa ikään katsomatta.
Read
Edition
Printed pages614 Sider
Publish date2019-11-06
Published bySAGA Egmont
Languagefin
Isbn epub9788726057669