About the author

Émile Édouard Charles Antoine Zola (, also US: , French: [emil zɔla]; 2 April 1840 – 29 September 1902) was a French novelist, playwright, journalist, the best-known practitioner of the literary school of naturalism, and an important contributor to the development of theatrical naturalism. He was a major figure in the political liberalization of France and in the exoneration of the falsely accused and convicted army officer Alfred Dreyfus, which is encapsulated in the renowned newspaper headline J'Accuse…! Zola was nominated for the first and second Nobel Prize in Literature in 1901 and 1902.

Read sample
Read

Rom

5 år efter pilgrimsrejsen til Lourdes har Pierre Froment skrevet en bog om den fornyelse af den katolske kirke, han mener er nødvendig - "Det nye Rom". Bogen er blevet indberettet for Index-kongregationen, en efterkommer af Inkvisitionen, der beskæftiger sig med fordømmelse af bøger, som man finder upassende og skadelige for den romersk-katolske kirke, og i den anledning er Pierre blevet inviteret til Vatikanet for at forsvare sit værk.

Han regner med at være der en fjorten dages tid, men hans ophold skal vise sig at blive meget længere - det er ikke så nemt at få de rette mennesker i tale i et Rom, hvor gejstlig rivaliseren, intriger og mord hører til dagens orden, og hvor det vigtigste spørgsmål er, hvem der står forrest til pavetronen, når Leo den 13. er død. Paven selv er nærmest indespærret i sit Vatikan, den smule af Pavestaten, der er tilbage, efter at det befriede og samlede Italien har erobret Rom.

Samtidig oplever han naturligvis dagligdagen i Rom, fester i de formuende kredse og fattigkvarterets elendighed, en kærlighedshistorie mellem to af beboerne i det hus, hvor han er indlogeret og meget andet, før han desillusioneret kan drage hjem til Paris.

2. del af trilogien "Tre byer"

9,06  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages1187 Sider
Publish date24 Jan 2009
Published byeBibliotek 1800
Languagedan
ISBN epub9788779791664