Read sample
Read

Tre fortællinger

Sandmanden - Artushoffet - Sylvesternatten

Indhold:

Sandmanden
- Den unge student Nathanael kan ikke glemme visse tildragelser i barndommen, bl.a. faderens pludselige død ved et besøg af den mystiske "Sandmand" - en skrækfigur skabt af en barnepiges historie - advokaten Coppelius. Da Nathanael senere forelsker sig hovedkulds i den yndige, men noget stive og tavse Olympia Spalanzani, dukker barometersælgeren Coppola op - er han endnu en inkarnation af "Sandmanden"? Og hvad er Olympia egentlig for et væsen?

Artushoffet
- kaldes børssalen i Danzig, der er udstyret med sære og fantastiske malerier og udskæringer. Den drømmeriske købmandselev Traugott er især fascineret af to af figurerne - en borgmester fra forne tider og hans page. Men en dag står de to figurer lyslevende for ham i selve Artussalen. - Denne både sprogligt og indholdsmæssigt ganske humoristiske fortælling foreligger med denne udgave for første gang i komplet oversættelse på dansk.

Sylvesternatten
- eller Nytårsnat - går en mand uden mål og med i Berlins nattemørke gader. Han falder ind til et selskab, hvor han møder sin tabte elskede, Julie, der måske er i ledtog med Djævelen og stjæler sine elskeres sjæle til ham. Senere møder han på en knejpe Peter Schlemihl, manden uden skygge, og manden uden spejlbillede, kaldet general Suvarov, men i virkeligheden en vis Erasmus Spikher, der forføres af den skønne Giulietta (=Julie) til at sælge sit spejlbillede til den Onde. Erasmus' historie danner afslutningen på "Sylvesternatten".

6,04  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages171 Sider
Publish date20 Nov 2005
Published byeBibliotek 1800
Languagedan
ISBN epub9788779790940