Still Fantasy

Kunstneren Absalon Kirkebys seneste bog Still Fantasy er en kalejdoskopisk brydning af stemninger. Kirkeby præsenterer os for en række fotografiske billedtyper, som set gennem det udvidede øje, giver adgang til en tilstand af intim virkelighed fyldt med mening. Røntgenbilleder, objekter omdannet til mønstre, maskiner, spor og tegn, selvlysende røde, gule og blå farver og byens mørke landskaber skaber alt sammen en fornemmelse og en fortælling om et sted, der belyser noget åbenbarende.

Kirkeby anvender digitalt manipuleret fotografi til at indfange det almindelige i et surrealistisk og drømmeagtigt blik, som gennem mediering og abstraktion fremkalder en næsten kunstig oplevelse. Bogen tilbyder subtile kommentarer til det moderne samfund og fremhæver temaer, som det uigennemsigtige og komplekse i oplevelsen af livet i dag. 

Absalon Kirkeby (f.1983) bor og arbejder i København. Kirkeby er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2008-13) og fra Goldsmith College, London (2010). Kirkeby arbejder med fotografi, som han tydeligt manipulerer og bearbejder digitalt, således at det endelige udtryk ofte fremstår abstrakt. Seneste soloudstillinger omfatter Andersen’s Contemporary, Vandrehallen, Roos Showroom, CCA Andratx, Seneste gruppeudstillinger omfatter Bianca D'Alessandro, Cucina, Gammelgaard, Carl Koystal, The Hand, Den Frie Udstillingsbygning. Kirkebys værker indgår i samlinger hos Banco de Espanas, Den Nationale Fotosamling og Statens Kunstfond. Tidligere udgivelser af Kirkeby omfatter Small Guide (2020), Air Craft Art (2015), Feriemodel (2015), Palm (2012) og Pseudo (2009).

Hardcover, 20,5 × 27 cm, 216 sider, Designet af Louis Montes, Trykt på Narayana Press
33,82  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date16 Sep 2022
Published byDisko Bay
Languageeng
ISBN print9788797352618