I det postrepræsentative museum

Kunsten som Forum 06

Hæfte nummer 4, 5 og 6 i serien behandler på forskellige vis præmisser for de politiske virkeligheder, som både mennesket og kunsten i dag eksisterer i. Det er tekster, der er optagede af at afdække dybereliggende funktionsmåder i den digitale teknologi, som infrastrukturelt understøtter den verdensorden, som vi og dagens kunstinstitutioner er indskrevet i.

Nora Sternfeld er en markant international stemme inden for kuratering og kritisk kunstpædagogik. I det postrepræsentationelle museum er museet blevet en kampplads, hvor mulige fremtidsscenarier strides. Hun spørger, hvad det konkret er for nogle fælleskaber, samtidens kunstinstitutioner understøtter? Og hvordan disse forandrer sig i den brydningstid, vi gennemlever? Hvad er det for en dannelsesopgave, museet står over for i dag? Og kan denne opgave ligge i at styrke de kritiske fælleskaber, der opstår nedefra i kunstverdenen?

Kunsten som Forum på tryk fokuserer på fællesskabet i en tid, hvor opbrud, isolation og krig er med til at nedbryde velkendte alliancer, og hvor digitalisering for alvor – og på godt og ondt – er med til at omforme vores muligheder for at mødes på ny. Serien udkommer i et let lille lommeformat, der passer ned i enhver taske, til enhver tur ud i forårssolen og til enhver, der ønsker at få et dybere indblik i dagens kulturvidenskabelige landskab.
6,11  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date18 May 2022
Languagedan
ISBN print9788779451285