Ezras Bog & Nehemias' Bog

Bibelen læst af

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Frederik Poulsen fører os finurligt og behændigt gennem Ezras Bog og Nehemias’ Bog.

Ezras Bog og Nehemias’ Bog står i Det Gamle Testamente under De historiske bøger og er beslægtet med bl.a. Krønikebøgerne. Man antager, at de er skrevet i forlængelse af hinanden, og Ezras Bog fortsætter, hvor Anden Krønikebog stopper. Tilblivelseshistorien er kompliceret, men de er givetvis nedfældet i 5.-4. årh. f.Kr.
Ezras Bog handler om hverdagen efter eksilet i Babylon og om genopbygningen af templet. Nehemias’ Bog omhandler opførelsen af Jerusalems bymur og jødernes gudsdyrkelse. Frederik Poulsen belyser denne vigtige kilde til tilblivelsen af jødedommen og angiver ledetråde til at forstå tankegangen i det 2500 år gamle univers. Han trækker linjer til vores kultur og giver en lektion i huskelistens forunderlige beskaffenhed.

Omtale

"Frederik Poulsens lille bog kan være en god hjælp til at komme til rette med to af Bibelens vanskeligste og mest oversete skrifter og måske endda give lyst til at vende tilbage til dem igen."
- Præsteforeningens Blad

"Frederik Poulsen udlægger teksten i sin historiske kontekst og bruger moderne eksempler som illustration af tekstens pointer, og han får i sin tætte læsning tydeliggjort relevansen af skrifterne i forhold til moderne identitetsdiskussioner. Ezras og Nehemias’ bøger er ikke et must for en læser, der ikke har i sinde at læse hele Bibelen. Her kan man fint nøjes med at læse Frederik Poulsens bog om de to skrifter – og det bør man gøre."
- Kirke.dk

"Frederik Poulsens mere fagligt prægede kommentarer vil kunne bruges i undervisningen (...) vil være inspirerende for enhver religionslærer." 
- Fagbladet Religion
11,27  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages76
Publish date22 Aug 2023
Published byEksistensen
Languagedan
ISBN print9788741010007