At trøste et monster

Vil du lege? spurgte jeg. Men monsteret svarede ikke, det græd bare og græd. - Jeg trøster dig, sagde jeg. - Jeg holder dig, til det er overstået, sagde jeg. Men mine små arme kunne ikke nå rundt. “At trøste et monster” er en historie om at kunne tage mod en andens sorg. Det er en historie om en lille person, der prøver at trøste og tror, ​​han fejler. Men så viser det sig, at den store trøst er, at han bare er der, og det er i sig selv nok. Jesper Cederstrand debuterer med en intens billedbog, der trænger sig på. Clara Dackenberg skildrer barnets følelser gennem blid farvebehandling og betagende perspektiv. Med små midler viser forfatteren og illustratoren, hvad der virkelig er vigtigt i mødet mellem mennesker. 

"Cederstrands tekst er både inderlig og spændende. Med nøje afbalancerede sætninger beskriver han, hvordan barnet nysgerrigt kommer ud af sit værelse og uden tøven gør alt for at trøste det enorme væsen. /.../  I Dackenbergs billeder tager kram og kagetørring form gennem voldsomme perspektiver og udsøgte farvekombinationer. /.../ 'At trøste et monster' er en bog, der rytmisk og elegant kombinerer leg, sorg, medfølelse og trøst. Den engagerer og rører fra første side."Jonna Fries, Smålandsposten

Jesper Cederstrand er for nylig uddannet fra Den Norske Filmskolens cand.mag. i manuskriptskrivning. Han har stor erfaring med at skrive for børn på Sveriges Radios Børneradio. “At trøste et monster” er hans første billedbog. Clara Dackenberg er børnebogsillustratør og kunstner. Hun har været nomineret til Augustprisen, Elsa Beskow plaketten og Runeberg Junior og blev tildelt Ilon Wikland legatet. Hun kan godt lide at bruge elementer af collage og papirklip i sine billeder og har en særlig præference for at skulpturere i frisk træ.
40,25  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages32
Publish date08 Nov 2023
Published byBogoo
Languagedan
ISBN print9788794446082