Anti

Vaccinemodstandens historie

Da statsminister Mette Frederiksenlukkede Danmark ned den 11. marts 2024 på grund af corona, accepterede befolkningen det stort set. Men snart begyndte heftige protester og demonstrationer. Det var ikke nyt. Faktisk har der været modstand siden de første vaccinationer mod kopper i 1700-tallet.

Tvang eller tillid? Spørgsmålet blev centralt under coronapandemien, men har hærget, siden vi begyndte at vaccinere mod kopper i1700-tallet. Modstandere har talt om gevækster, autisme hos småbørn og ændringer af cellernes dna. Med andre ord er virus ikke farlig. Det er vaccinerne, og man kan ikke stole på eksperter og fortalere for vacciner. 

I dag føres kampen mod vacciner især på sociale medier, hvor antivaxere er vrede på regeringer, læger og myndigheder. Og antallet af vaccineskeptiske profiler på de sociale medier vokser. Det fik verdenssundhedsorganisationen WHO til i 2019 at slå alarm og sætte vaccineskepsis på listen over de ti største trusler mod folkesundheden. Bogen fortæller om vaccinemodstanden fra de første forsøg med koppeindpodning i begyndelsen af 1700-tallet til i dag.
26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages256
Publish date11 Mar 2024
Published byGads Forlag
Languagedan
ISBN print9788712074601