Anbragt

stemmer fra børneforsorgen fra 1900 til i dag

5 stjerner, Berlingske

"ANBRAGT er historieskrivning til tiden," 4 hjerter, Politiken.

Anbragt – stemmer fra børneforsorgen fra 1900 til i dag beskriver den oplevede børneforsorg i perioden fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Bogen skaber indsigt og forståelse og beriger den betydningsfulde samtale om den bedste støtte til de børn, der bliver anbragt.

Hundredtusindvis af børn har været anbragt på specialiserede institutioner i Danmark siden slutningen af 1800-tallet til i dag. Idealerne, værdigrundlaget og menneskesynet har ændret sig gennem tiden, men betydningen og konsekvenserne af en anbringelse har til enhver tid været omsiggribende for børnene.

Anbragt bringer børneforsorgens fortid og fremtid til debat. I samarbejde med tidligere anbragte har forfatterne Jeppe Wichmann Rasmussen fra Danmarks Forsorgsmuseum samlet og formidlet fortællinger fra den oplevede børneforsorg i Danmark. Bogen giver tidligere og nuværende anbragte muligheden for at lade deres historie blive hørt og er samtidigt en bog, hvor børneforsorgen får en fremtrædende og tabufri plads i vores fælles Danmarkshistorie.

Jeppe Wichmann Rasmussen (f. 1984) er museumsinspektør på Danmarks Forsorgsmuseum siden 2012 og har været projektleder på flere store formidlingsprojekter og er det i skrivende stund på museets kommende udstilling ”Anbragt”, som er museets største udstillingssatsning til dato. Derudover er han foredragsholder og en flittig skribent, som har skrevet en lang række populærvidenskabelige artikler til såvel tidsskrifter som bøger.

26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages224
Publish date16 Jun 2023
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740686142