Gamle historier, sagn og fakta om Bornholm

Copra-stien, Jættens Bold og ”den rustne ubåd”. Tilflugtsborge, hilse-sten og “Knajla Bajla”. Hvor finder man sådanne underlige og fascinerende steder og ting på Bornholm. Øen med sin særegne historie, folkesagn og myter. Denne bog har 100 gode forslag.
Bogen fortæller om både kendte og ukendte seværdigheder på Bornholm og Christiansø. Alle kender Hammershus, men vidste du, at det i virkeligheden var ”de underjordiske”, som byggede borgen – og himmelsengen, som stod i kongeværelset?
Der er også historier om vulgære og mærkelige stednavne, og om bornholmske personligheder, som stod bag nogle bemærkelsesværdige gerninger i øens historie. Bogen fortæller om særlige planter, fugle, moser, klipper og grotter. Samt historiske bygninger og borganlæg, gådefulde helleristninger og minder fra øens kultur og industrihistorie.
Bogens 100 historier er ledsaget af foto, så læserne bedre kan forestille sig det omtalte sted. Det kan være rundkirken, ruinen, bautastenene, eller stedet bag sagnet og myten. Der er også landkort i bogen, så man kan finde vej til stedet, hvor begivenheden er sket.
29,78  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages274
Publish date11 Jun 2024
Languagedan
ISBN print9788787698382