Frygtens karrusel

Hvordan vi er kodet til frygt, og hvor nemt det er at udnytte

Verden er et farligt sted. 
Når man samler alt det, nogen har overbevist os om, at vi bør frygte, kan det blive en ganske overvældende tur i frygtens karrusel.    
I bogen piller de to forfattere glansen af en god del af frygtindustriens profetier, der har det til fælles, at de fordrejer, forstørrer og proportionsforvrænger noget, der isoleret set er sandt.  Bevæbnet med solid videnskabelig dokumentation undersøger de frygtens væsen og viser, hvordan man – med talmæssig fikumdik – kan få små, fredelige bevægelser til at blive til farlige tigerspring. Fx kan man få en øget risiko på 0,8 procentpoint for at udvikle depression til – hokuspokus – at blive til en stigning på 80 procent.  
Frygtens karrusel er en omskrevet, udvidet og opdateret version af bogen Farligt, der udkom i 2018 – hvilket i sig selv har givet stof til eftertanke.  
"Det er interessant at se, hvad vi dengang anså som allermest farligt. Terrortruslen fyldte det hele. Til gengæld var der ingen frygt for Rusland, inflation eller knaphed på energi," siger forfatterne, der konkluderer, at vi – alle problemer til trods – lever i den bedste og tryggeste af alle tider.  
Derfor bør vi undgå at sprede frygt hos vores børn. 
 
Frygtens karrusel er spækket med konkrete eksempler på, hvordan frygten får plads i medierne og vores hverdag – men også med greb til at modgå unødig frygt. Alt er dokumenteret med solide og bredt anerkendte kilder, samlet i en udførlig kildeoversigt bagest i bogen.

30,22  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages333
Publish date10 Jun 2024
Published byForlaget Pressto
Languagedan
ISBN print9788793716933