Narrativ coaching - en ny fortælling

Individuelt og i team

Narrativ coaching – en ny fortælling er en indføring i den narrative tilgang til udvikling af organisationer gennem coaching af individuelle medarbejdere og team. Bogen dækker en lang række centrale temaer og præsenterer grundlæggende principper, som fx eksternalisering, dekonstruktion, narrative mønstre, relationer, dobbelt lytning, udfoldelse af dominerende og begrænsende problemhistorier samt genrejsning af den nye fortælling.

 

I bogen gøres rede for det teoretiske grundlag, og der gives et væld af eksempler på, hvordan såvel individuel som teamcoaching i en narrativ referenceramme kan anvendes i en organisatorisk kontekst. Ved at knytte teorier om teamudvikling til den narrative tilgang præsenterer bogen en helt ny forståelse af teamcoaching.

 

Bogen gør op med den fremherskende 'værktøjscoaching', som baserer sig på en skabelon for samtalens forløb, og tager i stedet udgangspunkt i udviklings- og læringspsykologi funderet på et forskningsmæssigt anerkendt grundlag. Narrativ coaching – en ny fortælling tager således i langt højere grad hensyn til kompleksiteten i menneskers liv.

 

Bogen henvender sig til konsulenter, ledere og studerende.
25,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages204
Publish date18 May 2010
Languagedan
ISBN print9788777065941