Fyrretyve fortællinger fra Sønderjylland

To år efter stiftelsen af ”Foreningen til bevarelse af det danske sprog i Nordslesvig – SPROGFORENINGEN” i 1880 udgav historiker og rigsarkivar A. D. Jørgensen bogen ”40 fortællinger af fædrelandets historie.”. 

Sprogforeningens arbejde med for at opfylde sin formålsparagraf og dermed sikre det danske sprog og den danske kultur i Sønderjylland skete primært ved udlån af bøger til befolkningen i alle kroge af den tabte landsdel. A. D. Jørgensens bog blev et uundværligt aktiv i Sprogforeningens arbejde, der bidrog til at Nordslesvig den 10. februar 1920 stemte sig hjem til Danmark. 

Uden på nogen måde at ville kopiere A. D. Jørgensens bog har Sprogforeningen taget initiativ til bogen med 40 fortællinger fra Sønderjylland, skrevet af 40 forfattere. 

Bogen er delt op i 11 hovedtemaer: 
* Sønderjylland langt tilbage * Sproget * Fra den nationale kamp i Sønderjylland * Sønderjylland i de store krige * Personligheder i Sønderjylland * Bygninger og natur i Sønderjylland * Sønderjyske specialiteter * Det danske mindretal i Sydslesvig * Skoleliv i Sønderjylland * Foreningsliv i Sønderjylland * Familiehistorier fra Sønderjylland og Sydslesvig.
20,13  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages443
Publish date11 Mar 2021
Published bySprogforeningen
Languagedan
ISBN print9788785122032